Vedligeholdelse af skærebræt


  1. Anbefaler klart ovenstående produkter fra Rustins som grundbehandling.
  2. Brug ikke oliven- og rapsolie, skærebræt begynder at klistre og olien bliver harsk.
  3. Et skærebræt må aldrig udtørre for olie, så påfør altid et tyndt lag solsikkeolie, vindrueolie eller salatolie før og efter brug.
  4. Må kun afvaskes med mild sæbe. Efter afvaskning skal skærebrættet stå oprejst så det kan tørre på alle sider.
  5. Olien på et skærebræt fordamper og skal løbende vedligeholdes med påføring af olie selvom det ikke bliver brugt.
  6. Når et skærebræt får olie skal alle sider have en omgang. Meget vigtigt med endestykkerne som suger meget olie.
  7. Et skærebræt er et levende materiale som bevæger sig alt efter temperatur og fugtighed. Udsæt ikke dit skærebræt for meget svingende temperaturer og fugtighed, da du vil risikere at skærebrættet bliver skævt.
  8. Rejser årene sig i træet er det et tegn på manglende olie, for kraftig vand og sæbeforbrug. Kan slibes ned med fint sandpapir korn 180-220. Husk altid at give olie bagefter.
  9. Aldrig opvaskemaskine